Kuntien kuulumisia

Kuntien lukevat yhteisöt

Kuntien kuulumisia


Perheiden lukuhaaste

POFF ry

Porvoon lukutaitomessujen yhteydessä Porvoon vanhempainyhdistykset ry lanseerasi Perheiden lukuhaasteen. 

Perhe sopii yhdessä pelaavatko haastetta suorittaessaan bingoa vai tavoittelevatko kaikkien ruutujen täyttämistä. Palkinnot sovitaan perheen kanssa yhdessä ja muistetaan myös palkita perheen lukuhaasteen voittajat. 

Lukuhaastetta pääsette suorittamaan lataamalla alta haastelomakkeen. 

Luetaan yhdessä! 

Loistokeskustelijat Hämeenlinnassa 9.11.23

Hämeenlinnan Hakkalan koulussa järjestettiin torstaina 9.11.2023 Loistokeskustelijat-tilaisuus. Tubettajat Ville Mäkipelto ja Petteri Mikkonen sekä tiktokkaajat Laurahoo ja Jesusguised juonsivat tapahtuman ja keskustelivat oppilaiden kanssa. 

Neljä rohkeaa koululaista keskusteli some-vaikuttajien kanssa ilmastosta ja kulutustavoista sekä sananvapaudesta. Keskusteluissa käsiteltiin sosiaalisessa mediassa käytettävää kieltä, luotettavia lähteitä ja sananvapauden rajoja. 

Tapahtumassa palkittiin kaikki keskustelijat mutta keskustelijoista yleisöäänestyksen voittaja oli 9.-luokkalainen Aino Pesonen. Tärkeintä keskusteluissa oli kuitenkin toisten kuunteleminen ja myönteinen kohtaaminen, toisten puheenvuoroihin tarttuminen ja asiassa pysyminen sekä luotettavaan tietoon nojaaminen. 

Loistokeskustelija-tapahtuman taustalla ovat sometähtien lisäksi Suomen videovaikuttajat ry ja Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotus.oistokesku


Kerro lukutaitotyöstäsi, jaa osaamistasi

Oheisella lomakkeella voit lähettää Kuntien lukevat yhteisöt -hankkeelle kuvausta tekemästäsi lukutaitotyöstä, onnistuneista tempauksista tai ihan vain lukuarjen pienistä hetkistä. 

Lähettämäsi materiaali ja toiminnan kuvaus julkaistaan täällä Kuntien kuulumisia -sivulla. 

Kiitos!