Kuntien kuulumisia

Kuntien lukevat yhteisöt

Kuntien kuulumisia


Loistokeskustelijat Hämeenlinnassa 9.11.23

Hämeenlinnan Hakkalan koulussa järjestettiin torstaina 9.11.2023 Loistokeskustelijat-tilaisuus. Tubettajat Ville Mäkipelto ja Petteri Mikkonen sekä tiktokkaajat Laurahoo ja Jesusguised juonsivat tapahtuman ja keskustelivat oppilaiden kanssa. 

Neljä rohkeaa koululaista keskusteli some-vaikuttajien kanssa ilmastosta ja kulutustavoista sekä sananvapaudesta. Keskusteluissa käsiteltiin sosiaalisessa mediassa käytettävää kieltä, luotettavia lähteitä ja sananvapauden rajoja. 

Tapahtumassa palkittiin kaikki keskustelijat mutta keskustelijoista yleisöäänestyksen voittaja oli 9.-luokkalainen Aino Pesonen. Tärkeintä keskusteluissa oli kuitenkin toisten kuunteleminen ja myönteinen kohtaaminen, toisten puheenvuoroihin tarttuminen ja asiassa pysyminen sekä luotettavaan tietoon nojaaminen. 

Loistokeskustelija-tapahtuman taustalla ovat sometähtien lisäksi Suomen videovaikuttajat ry ja Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotus.oistokesku


Kerro lukutaitotyöstäsi, jaa osaamistasi

Oheisella lomakkeella voit lähettää Kuntien lukevat yhteisöt -hankkeelle kuvausta tekemästäsi lukutaitotyöstä, onnistuneista tempauksista tai ihan vain lukuarjen pienistä hetkistä. 

Lähettämäsi materiaali ja toiminnan kuvaus julkaistaan täällä Kuntien kuulumisia -sivulla. 

Kiitos!