Verkoston tapaamiset

Kuntien lukevat yhteisöt

Kuntien lukevat yhteisöt 

- verkosto toimii

Kuukausittaiset verkoston tapaamiset järjestetään Teamsin välityksellä 

kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 13 (vaihtoehtona keskiviikko klo 14).

Yhteyshenkilöille lähetetään kutsut tapaamisiin etukäteen. 

Lukuvuoden 2023-2024 tapaamiset (vetovastuussa)


Päivämäärää klikkaamalla pääset mukaan keskusteluun. 

16.8. ke klo 13.30 (lukuagentti)

8.9. pe klo 13 (Hämeenlinna)

Kehittäjien suunnittelupäivä 6.10. Lammilla

Verkoston kuulumiset klo 13

3.11. pe klo 13 (Lohja)

Keskustelussa Lukutaitostrategian laadinta Lohjalla ja muissa verkostokunnissa.

1.12. pe klo 13 (Porvoo)

Porvoon monilukutaidon kehittäjät esittelevät toimintaansa. 

12.1. pe klo 13 (Järvenpää)

2.2. pe klo 13 (lukuagentti)

Katsaus ajankohtaisiin asioihin lukuagentin johdolla.

1.3. pe klo 13 (lukuagentti)

PERUTTU


5.4. pe klo 13 (Lapinjärvi)


3.5. pe klo 13 (lukuagentti)

Lukuagentti vetää hankekauden toimintaa pakettiin. 

Keskustelua Kuntien lukevat yhteisöt -verkoston toiminnasta. 

Tervetuloa mukaan viimeiseen verkostotapaamiseen!


Verkostotapaaminen 3.5.24

Verkoston tapaaminen 19.4.24

Kehittäjäviisikko tapaaminen Järvenpäässä oli tuttuun tapaan innostava ja hyvin keskusteleva. Kävimme läpi Lukutaitomessujen palautteita ja kokemuksia. Pohdimme yhteistyön jatkomahdollisuuksia hankekauden jälkeen ja arvioimme kuluneen vuoden hanketyön onnistumista.


Verkoston tapaaminen 5.4.24

Verkoston huhtikuun tapaamisessa kuulimme Lapinjärven lukemaan innostavista toimista kouluilla. Lukumajapäivät jalostuvat varmasti myös muiden kuntien toimintaan mukaan. Mielenkiintoista oli myös kuulla pidetyistä asennekasvatustunneista, joissa ollaan pohdittu lukutaidon merkitystä lukutaidottomuuden näkökulmasta. 
Paikalla tapaamisessa kehittäjiä Lapinjärveltä, Lohjalta, Järvenpäästä ja Porvoosta. 

Verkoston tapaaminen 12.1.24

Järvenpään kehittäjäopettaja Johanna Listala esitteli Järvenpään lukutaitotyötä verkoston kehittäjäopettajien suunnittelupäivän yhteydessä järjestetyssä verkostotapaamisessa Lohjalla. 

Mukana keskustelussa Lohjan, Porvoon, Hämeenlinnan, Lapinjärven ja Järvenpään kehittäjäopettajat.

Suunnittelupäivän asiana luonnollisesti Lukutaitomessut. Ohjelma ja aikataulut ovat valmistuneet, mainonta käynnistetty jo hankkeen nettisivuilla sekä somekanavilla. Paikkakuntakohtaiset viestintäsuunnitelmatkin ovat jo olemassa. 

Tervetuloa mukaan maaliskuun messutunnelmaan!


Verkoston tapaaminen 1.12.2023

Verkoston joulukuun tapaamisessa Porvoon monilukutaidon kehittäjäopettajat Sanna Halla-aho, Tiina Hakkarainen ja Sanna Paljakka kertoivat toiminnastaan ja esittelivät laatimiaan opetuspaketteja. 

Lisäksi kehittäjäviisikko päivitti Lukutaitomessujen valmistelutilanteen. Messukirje on lähdössä yhteistyökumppaneille ja messujen viestintäsuunnitelmia valmistellaan messupaikkakunnilla. 


Verkoston tapaaminen 3.11.2023

Verkoston marraskuun tapaamisessa keskustelimme Lukutaitostrategian laadinnasta eri kunnissa. 

Saimme tutustua Lohjan toimenpideohjelmaan 2023-2030 ja osallistujat kertoivat omien kuntiensa tilanteista ja suunnitelmista. 

Mielenkiintoista keskustelua ja verkosto oli yksimielinen siitä, että kuntien välistä yhteistyötä tulee jatkaa esim. juuri strategiatyöstä ajatuksia vaihtaen hankekauden jälkeenkin. 


Verkoston tapaaminen 6.10.2023

Kuntien lukevat yhteisöt -verkoston lokakuun Teams-tapaaminen järjestettiin tällä kertaa suorana Kehittäjäviisikon kokoontumisesta Lammilla. 

Teamsin välityksellä ajankohtaisia asioita kuulemaan ei saapunut osallistujia, mutta Kehittäjäviisikko suunnitteli innokkaasti maaliskuisia Lukutaitomessuja. 

Messuille on tulossa runsaasti toimijoita työpajoja sekä esittelypisteitä pitämään. 

Seuraa ilmoitteluamme messuista ja kurkkaa messujen omalle sivullekin www.lukuliiketta.fi -sivuston yhteydessä. 


Verkoston tapaaminen 8.9.2023

Keskustelun vetäjänä Hämeenlinnan kehittäjäopettaja Leija KuuranhallaVerkoston tapaaminen 16.8.23

Verkoston tapaamisessa 16.8. keskustelimme tulevasta toiminnasta niin verkoston kuin kuntienkin osalta. Paikalla oli tällä kertaa edustusta Lohjalta, Järvenpäästä ja Porvoosta. 

Pidämme edelleen tärkeänä kuntien välistä yhteistyötä ja avointa keskustelua sekä jakamisen kulttuurin ylläpitoa. Kunnissa tehdään mahtavaa lukutaitotyötä, jaetaan osaamistamme ja oppejamme kaikille! 

Lukuagentin kautta saatte tekemänne työn näkyväksi verkostollemme. Lähettäkää infoa kuvina ja tekstinä sanna.paljakka@porvoo.fi. 


Kehittäjäopettajaverkoston suunnittelupäivä 28.4.23Kuntien lukevat yhteisöt -verkoston viiden kunnan (Porvoo, Hämeenlinna, Lohja, Järvenpää ja Lapinjärvi) kehittäjäopettajat kokoontuivat ensimmäiseen suunnittelupäiväänsä Porvooseen perjantaina 28.4.23.

Päivän aikana suunniteltiin kehittäjäopettajien ja koko verkoston toimintaa tulevan lukuvuoden 2023-2024 aikana, jaettiin oman kunnan lukutaitotyöstä onnistuneita kokemuksia sekä käynnistettiin 

Kunnissa luetaan -lukutaitomessujen 2024 suunnittelutyö. 

Kiitos kaikille mukana olleille! Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä kuntien välillä. 


Verkoston tapaaminen 13.4.23

Tapaamisessa paikalla Porvoon, Lohjan, Hämeenlinnan ja Mäntsälän toimijoita. Keskustelussa mm. yläkoululaisten verkkopohjaisen kirjallisuuskeskustelun tunnelmia ja muita kuulumisia kunnista.

Mietimme yhdessä, mitä mahtaa kuulua Lukeva koulu -ohjelmalle nyt ja tulevaisuudessa. Kiinnostavaa olisi tietää, miten ohjelmaa eri kunnissa ja kouluissa toteutetaan ja kuinka aktiivisessa käytössä Lukeva koulu -ohjelma tällä hetkellä on.


Verkoston tapaaminen 9.3.23

Keskustelussa käytiin läpi kuntien kuulumisia ja pohdittiin erilaisia toimintamalleja luku/monilukutaitotutortoimintaan.

- 28.4. järjestetään Porvoossa verkoston kehittäjäopettajien / lukututoreiden tapaaminen, jolloin lukuvuoden 23-24 toimintaa suunnitellaan ja esitellään toteutuneita toimintamalleja ja rakenteita.

- Kurkattiin alustavaa toimintasuunnitelmaa lukuvuodelle 23-24


Verkoston tapaaminen 9.2.23

Verkoston tapaaminen 12.1.23Verkoston tapaaminen 8.12.22 Porvoo

Verkoston toimijoille järjestettiin 8.12.22 tapaaminen Porvoossa. Päivän aikana kävimme runsaasti mielenkiintoisia lukutaitokeskustelua, pohdimme verkostoyhteistyön haasteita ja mahdollisuuksia sekä ideoimme jo tulevaa toimintaammekin. Ohessa tapaamisessa esillä olleet diat.

Lukuliikkeen tervehdyksen tilaisuuteemme toi koordinaattori Belinda Kardén. Ohessa myös hänen esityksensä diat.  Yhteyshenkilöiden tapaaminen 1.12.22

Verkoston tapaaminen 3.11.22

Yhteyshenkilöiden tapaaminen 1.9.22 klo 14-15

Yhteyshenkilöiden tapaaminen 6.10.22

Yhteyshenkilöiden tapaaminen 30.5.22