Kirjalahja alkuopetukseen

11.03.2021

Brilli-lukutaitohanke hankkii kaikille porvoolaisille 1. ja 2. luokkalaisille Runeberg Junior 2021 palkinnon saaneen Yöjuna-kirjan (yksi kirja per jokaisen koulun 1. ja 2. luokka-aste eli kaksi kirjaa per koulu). Yöjuna on Karin Erlandssonin kirjoittama ja Peter Bergtingin kuvittama.

Lukukoordinaattorit suunnittelivat kirjalahjan oheen tehtäväpaketin. Tehtäväpaketti sisältää toiminnallisia ja syventäviä tehtäviä kirjan teemoihin ja tapahtumiin liittyen. Tehtäväpaketti sisältää niin draama- kuin kuvataidekasvatuksellisia tehtäviä. Tehtävien avulla kirjaan on mahdollista syventyä vieläkin paremmin ja monipuolisemmin. Tehtävät herättävät keskustelemaan ja pohtimaan kirjan tapahtumia ja teemoja monipuolisesti.

Kirjalahja jaetaan kaikille kouluille elokuussa 2021 järjestettävässä Kesälukukampanjan lukujuhlassa. Kirjalahja tavoittaa yhteensä 405 suomenkielistä 2. luokkalaista ja 213 ruotsinkielistä 2. luokkalaista. Näiden oppilaiden lisäksi kirjalahja tavoittaa kaikki uudet ekaluokkalaiset suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa.