Sukella syvemmälle lukemiseen!

01.03.2021

Tiistaina 16.3.2021  klo 15-17.30 sukellamme syvemmälle lukemiseen ja kuulemme mielenkiintoisia sekä innostavia puheenvuoroja lasten ja nuorten kirjallisuuden tasa-arvosta ja moninaisuudesta, toiminnallisista kirjavinkkauksista ja lukemaan innostamisesta.

16.3.21 klo 15-17.30

Lukuwebinaarin ohjelma

15.00-15.05 Alkusanat Sanna Paljakka, Lukuliikettä kuntiin! -verkostohankkeen lukuagentti

15.05-16.05 Lastenkirjallisuus ja moninaisuus - Miten valita tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tukevia kirjoja? Jaana Pesonen (KT)

16.05-16.10 Tauko

16.10-16.50 Tarinoilla on väliä! Kirjastopedagogi Tuula Rönkä ja lukukoordinaattori Feeja Haarmann kertovat lukemaan innostamisesta erityisryhmissä ja yläkoulussa

16.50-17.20 Man läser och Tamburbibliotek - katsaus lukemaan innostamisen projekteihin ja lukemisen lähettiläiden toimintaan. Lukulähettiläät Henrika Andersson ja Amanda Audas-Kass

17.20-17.30 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen on päättynyt. Osallistumislinkit lähetetään ilmoittautuneille 15.3.21

Tilaisuuden puhujat


Jaana Pesonen (KT) työskentelee Helsingin yliopistolla varhaiskasvatuksen yliopistonlehtorina. Pesonen on tutkinut lastenkulttuuria, ja erityisesti moninaisuuden ja rasisminvastaisuuden teemoja lastenkirjallisuudessa. Lisäksi hän on tarkastellut myös kielitietoisen kasvatuksen ja opetuksen mahdollisuuksia.  

Tarinoilla on väliä! Millaista on yläkoululaisille suunnattu kirjavinkkaus? Millaista on pienryhmien lukemaan kannustaminen? Kuinka löydetään kiinnostavimmat tarinat ja innostetaan lapsia ja nuoria kirjojen pariin? Kirjastopedagogi Tuula Rönkä ja lukukoordinaattori Feeja Haarmann kertovat Sipoon kirjaston lasten- ja nuortenkirjastotyöstä sekä kirjaston ja koulujen välisistä yhteistyömuodoista.

De finlandssvenska läsambassadörerna har nu kommit mer än halvvägs i sitt treåriga projekt. Målsättningen är att inspirera och väcka läshungern hos barn och unga i hela Svenskfinland, skapa samarbeten och nätverk och finna nya sätt att inspirera till läsning. Under presentationen lyfter vi i huvudsak fram två läsfrämjande projekt:

- presentation av kortfilmen och kampanjen "Man Läser" (ett samarbete med Svenska YLE med läsande manliga förebilder i fokus)

- presentation av pilotprojektet "tamburbibliotek" (ett samarbete med biblioteken, daghem och föräldrar till barn i åldern 3-5)

- lite om kommande projekt