Lukuviikko 4.-10.4.2022

03.03.2022

Lukuliikettä kuntiin!

kannustaa kaikkia lähtemään mukaan vuoden 2022 lukuviikkoon itselleen sopivimmalla tavalla.

 Tämän vuoden teemana on Lukemalla parempi maailma. Lukuviikko 2022 nostaa esiin lukutaidon yhteiskunnallisen merkityksen globaalista näkökulmasta. Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna lukutaito on monelle selviytymistaito.

Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä. 

Lukuviikon sivuille pääset tästä

Lukuviikon sivuilta löytyy runsas tehtäväpaketti ja paljon vinkkejä eri-ikäisille lukijoille. Käy tutustumassa ja nappaa mielenkiintoisimmat ideat omaan käyttöösi!

Halutessasi voit kertoa ja jakaa Lukuviikon aikana toteuttamiasi lukupuuhia lähettämällä viestiä, kuvia tai vaikka videoklippejä Lukuliikettä kuntiin! -hankkeen lukuagentille sanna.paljakka@porvoo.fi. Alla olevan lomakkeen kautta voit myös tuoda esille teidän tapanne osallistua Lukuviikkoon.

Lukuiloa ja -intoa kaikille!