Lukuintoa pakopeleistä - työpajat 7. ja 14. 10.

26.08.2021

Lukuliikettä kuntiin!  ja Liikettä lukuniveliin - hankkeet järjestävät Lukuintoa pakopeleistä - työpajat Karkkilassa ja Porvoossa. Koulutukset on suunnattu hankkeiden yhteistyökuntien opettajille. 

Maksuttomiin lähikoulutuksiin mahtuu 25 ilmoittautunutta. Ilmoittautumislomakkeen kautta pystyy myös perumaan osallistumisensa mahdollisen esteen sattuessa.  

Ilmoittautuminen työpajoihin avataan perjantaina 3.9.21 klo 9.00

Karkkilan työpaja 7.10. on täynnä

Porvoon työpaja 14.10. on täynnä

Koronarajoitusten niin vaatiessa koulutukset tapahtuvat etäyhteyksin.

Koulutuksessa tutustutaan pedagogisten pakopelien käyttöön ja tekemiseen. Painopiste on lukemaan innostamisessa pakopelien avulla, mutta koulutuksesta on iloa varmasti kaikille pakopelipedagogiikasta kiinnostuneille.  


Pakopelit lukemaan innostajina

Pakopelit ovat tosielämän tarinallisia ryhmäpelejä, joissa ratkotaan luovaa ongelmanratkaisua vaativia tehtäviä. Pedagogisessa pakopelissä yhdistyvät ilmiöoppiminen, pelillisyys ja ryhmätyötaidot. Tarinallisissa pakopeleissä pelaajat pääsevät uppoamaan kokemuksellisesti tarinamaailmaan. Pakopelejä on käytetty myös kirjavinkkauksen välineenä sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa. 

Pakopelien käytöstä lukemaan innostamisen välineenä kertoo Ääres eduEscapen Joona Koiranen, joka on erikoistunut pedagogisiin pakopeleihin ja toiminut aikaisemmin myös kirjavinkkarina. 

Karkkilan työpaja järjestetään Nyhkälän koululla to 7.10.21 klo 15-18.

Osoite: Huhdintie 13, 03600 Karkkila

Porvoon työpaja järjestetään Hamarin koululla to 14.10.21 klo 15-18. 

Osoite: Hamarintie 34, 06650 Porvoo

Lisätietoja: justiina.nielikainen@karkkila.fi ja sanna.paljakka@porvoo.fi 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!