Lukuviikko 5.-11.4.2021: Lukutaito on kansalaistaito

25.03.2021

Lukuliikettä kuntiin! -hanke ottaa osaa kansalliseen Lukuviikkoon 5.-11.4.2021: Lukutaito on kansalaistaito

Lukuviikon sivuille pääset tästä

Lukuviikon sivuilta löytyy runsas tehtäväpaketti ja paljon vinkkejä eri-ikäisille lukijoille. Käy tutustumassa ja nappaa mielenkiintoisimmat ideat omaan käyttöösi!

Halutessasi voit kertoa ja jakaa Lukuviikon aikana toteuttamiasi lukupuuhia lähettämällä viestiä, kuvia tai vaikka videoklippejä Lukuliikettä kuntiin! -hankkeen lukuagentille sanna.paljakka@porvoo.fi. Alla olevan lomakkeen kautta voit myös tuoda esille teidän tapanne osallistua Lukuviikkoon. 

Lukuiloa ja -intoa kaikille!

Lukuviikon aikana tapahtuu

Näkökulmia lukutaitoon kansainvälisesti -webinaari 

7.4.2021 klo 13-16

Hankkeen toimijat voivat osallistua Lukuliikkeen ja Kansallisen lukutaitostrategian avoimeen webinaariin, jossa aiheena lukutaito ja kansainvälisyys. 


Ateljee-menetelmän koulutus

8.4.2021 klo 15-18.45

Lukuliikettä kuntiin! -hanke tarjoaa erityisesti luokanopettajille ja erityisopettajille suunnatun koulutuksen osana lukuviikkoa ja kuukausittaisia webinaarejaan.

Kiitos kaikille osallistumisesta!Vinkkejä lukupuuhiin

* Lue ääneen

* Tee päivittäiset lukuhetket pysyviksi

* Laita erilaisia kirjoja runsaasti esille

* Anna lukijan itse valita mieluinen kirja

*Jaa lukukokemuksesi

* Vinkkaa lukemiasi tai kuuntelemiasi kirjoja muille

* Keskustele kirjoista ja lukemisesta

* Leiki tarinoilla ja sanoilla

* Luo itse tarinoita

* Nauti, opi ja innostu tarinoista!

Ideoita lukuviikolle

Järjestäkää aikaa lukemiselle: Koko koulu lukee yhden oppitunnin päivässä samanaikaisesti. Lukuvälkät tarjoavat esim. yläkouluille mahdollisuuden toteuttaa koko koulun yhteisiä lukuhetkiä. Lukutunnit ja -hetket osaksi arkea.

Mukavat lukupaikat: Rakennetaan lukumajat tai lukukolot, tuodaan kotoa omat lukupeitot tai -tyynyt.

Kirjat lähelle lukijoita: Laittakaa esille erilaista kirjallisuutta monipuolisesti ja helposti saataville. Kannattaa kokeilla teeman mukaista lukutempausta, jolloin tietyn teeman ympärille voi rakentaa lukemisen lisäksi monipuolista muutakin puuhaa ja tekemistä. 

Haasteet, diplomit ja kisailut: Hyödyntäkää erilaisia haasteita sekä lukudiplomeita. Järjestäkää omat kirjamessut, kisailkaa ja kerätkää lukusuorituksia. Tehkää lukemisesta innostavaa ja kiinnostavaa!