Lue ja liiku Huuhkajat lentoon! - kampanja

13.04.2021

Lukuliikettä kuntiin - hanke on mukana kevään vauhdikkaimmassa luku- ja liikuntakampanjassa, jonka tarkoituksena on innostaa ja tukea lapsia lukemaan ja liikkumaan. Kannustammekin kaikkia hankkeemme alueella olevia päiväkotiryhmiä, eskareita ja 1.-3. luokkia ottamaan osaa kevään innostavimpaan luku- ja liikuntakampanjaan 26.4.-26.5.2021

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Suomen Palloliitto, Koululiikuntaliitto, Liikkuva koulu ja Lukuliike. Lisätietoa löytyy kampanjan nettisivuilta.

Lukuliikettä kuntiin! - hankkeen kanssa yhteistyötä kampanjan aikana Porvoossa tekee FC Futura Juniorit!

Miten mukaan?

Opettajat voivat ilmoittaa ryhmänsä mukaan kampanjaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen Palloliiton kampanjasivulla. Huomaattehan, että ilmoittautumisia otetaan vastaan 19.4. saakka. 

Lukemis- ja liikkumisvinkit jakoon

Lukuliikettä kuntiin! - hanke julkaisee tällä sivulla kampanjan aikana tehtäviä ja haasteita, joita voi vapaasti käyttää ryhmien kanssa luku- ja liikuntasuorituksia kerätessä.

Miten teidän kunnassanne, päiväkodissanne tai koulussanne liikutaan ja luetaan kampanjan aikana?

Tehkää tärkeä työnne näkyväksi kertomalla se sanoin ja kuvin ja lähettämällä kampanjan aikana toteutetut luku- ja liikkumispuuhat Lukuliikettä kuntiin! -hankkeelle. Lukemis- ja liikkumisvinkit vastaanottaa ja luvallanne tällä sivulla julkaisee hankkeen lukuagentti. 

Julkaistava materiaali lähetetään sähköpostilla sanna.paljakka@porvoo.fi

Kiitos, että olette mukana innostamassa lapsia lukemaan ja liikkumaan!

Luetaan ja liikutaan!


Pysy vauhdissa mukana ja nappaa täältä talteen lukemisen ja liikkumisen yhdistäviä tehtäväideoita. 

Luvassa ainakin lukubingoa, noppatehtäviä ja muuta toiminnallista puuhaa lukemaan innostamiseksi!


Koko luokan lukubingo

Kuinka monta bingoa ehditte kerätä kampanjan aikana?

Keksittekö itse oman bingon ryhmällenne?

Nautitaan lukemisesta ja liikkumisesta! 


Luetaan ja jumpataan

Lue ja liiku Huuhkajat lentoon! -kampanjan ensimmäisen viikon tehtävävinkki on lukea mielenkiintoista kirjaa, tutkia sanoja ja jumpata aakkosjumppaa. Ohjeet aakkosjumppaan löytyvät kuvasta ja ladattavasta tiedostosta. 

Iloa lukemiseen ja liikkumiseen!Noppatehtävä

Toisen kampanjaviikon tehtävävinkkimme on lukemisen ja liikkumisen yhdistävä noppatehtävä. Tehtävässä heitetään noppaa ja toimitaan silmäluvun ohjeen mukaan. Noppatehtäviä voitte hyvin muokata omalle ryhmällenne sopiviksi. 


Pistetyöskentely

Kolmannen kampanjaviikon tehtävävinkki on pistetyöskentely, jossa yhdistetään lukemista ja liikkumista. Helppo toteuttaa ja muokata omalle ryhmälle sopivaksi lapsia innostavaksi toiminnaksi, jossa aika kuluu kuin siivillä. 


Lue ja liiku -bingo

Neljännen kampanjaviikon luku- ja liikuntavinkki on perinteinen bingo, jossa suoritetaan sekä lukemis- että liikkumistehtäviä. Tavoitteena on neljän suora vaakaan, pystyyn tai vinottain kahdessa eri bingoruudukossa! 

Muokkaa bingoja ryhmällesi sopivaksi ja innosta myös kodit mukaan! 


Palloiluvinkkejä Porvoosta

Tulemme kampanjan aikana julkaisemaan useita FC Futura Junioreiden lähettämiä videoita, joissa ryhmille tarjotaan vinkkejä pallojen kanssa liikkumiseen ja palloilutaitojen harjoittamiseen. 

Tuetaan yhdessä lasten lukemis- ja liikkumisintoa!

Vinkkivideo 1:  Kahden kosketuksen syöttöharjoitus

Vinkkivideo 2: Pallon heitto ja kiinniotto

Vinkkivideo 3: Yhden kosketuksen syöttöharjoitus

Vinkkivideo 4: Pallon pompautus ja kiinniotto


Huuhkaja-hippa ja muita ideoita liikkumiseen

Yhdessä FC Futura Junioreiden kanssa Porvoossa toteutettu koulu- ja päiväkotikiertue kampanjaan osallistuvien ryhmien luokse oli oikein onnistunut. Ryhmille tarjottiin vauhdikas liikuntahetki ja kirjavinkkejä lukemiseen. Lisäksi FC Futura Juniorit lahjoitti jokaiselle ryhmälle oman pallon!

Tässä joitakin kiertueella leikittyjä leikkejä:

Huuhkaja-hippa

Leikkijät liikkuvat leikkialueella huuhkajina siipiään heilutellen. Hipan saadessa huuhkajan kiinni, lukkiutuvat huuhkajan siivet vyötäisille ja kiinni jääneen on pysyttävä paikoillaan. Huuhkaja pelastuu, kun toinen huuhkaja vapauttaa siivet nostamalla niitä ilmaan.

Höyhenet nurin

Leikkijät jaetaan kahteen ryhmään: Bubit ja Helmet. Merkkikartiot, jotka toimivat höyheninä, levitetään pelialueelle osa oikein- ja osa väärinpäin. Bubit yrittävät kääntää höyhenet oikeinpäin ja Helmet taas väärinpäin. Käännettyään höyhenen, on etsittävä uusi käännettävä höyhen. Vaihdetaan kääntösuuntaa välillä. 

Lämmittelynä tuuletukset

Liikutaan eri tuuletuksia tehden leikkialueen päästä päähän.


Tunnelmia lukemisen ja liikkumisen parista

Julkaisemme tässä kampanjaan osallistuvien ryhmien lähettämiä kuvia ja terveisiä

Ipanat-ryhmän Bubi, Huvikummun päiväkoti, Porvoo
Ipanat-ryhmän Bubi, Huvikummun päiväkoti, Porvoo
Porvoosta Albert Edelfeltin koulun 2b-luokka lähetti kuvan Bubistaan, joka vielä lentoon kohoaa
Porvoosta Albert Edelfeltin koulun 2b-luokka lähetti kuvan Bubistaan, joka vielä lentoon kohoaa