En äventyrsresa in i ordkonstens värld

25.03.2021

Tisdagen den 27.4 från klockan 15.00 - 17.15 erbjuder vi en fortbildning med temat 'En äventyrsresa in i ordkonstens värld'. Webbinariet är riktat för bibliotekspersonal och lärare inom grundskolan, gymnasiet och småbarnspedagogiken. 

Under webbinariet kommer vi att bekanta oss med samtida uttryck inom ordkonsten; upplevelserum för alla sinnen och dramapedagogikens möjligheter. Utöver detta kommer vi att diskutera vad ordkonst egentligen är, och hur vi som pedagoger och bibliotekspedagoger kan använda oss av ordkonst i vår undervisning och i vårt arbete. Webbinariet anordnas via Teams och är gratis.


Program

15.00 - 15.05 Förord av Sanna Paljakka, Läsrörelsen i kommunerna! nätverksprojektets läsagent

15.05 - 15.40 Enni Junttila - Lättare läsning med hjälp av dramateater

15.40 - 16.15 Maami Snellman - Överallt och i allt finns det en berättelse!

16.15 - 16.20 Paus

16.20 - 17.05 Agneta Möller-Salmela - Upplevelserummets magi, någonting för öronen, ögonen och hjärtat

17.05 - 17.15 Slutord


Anmälningen är slut 

Presentation av föreläsarna 

Enni Junttila

Enni Junttila är lärare i dramapedagogik. För tillfället arbetar Junttila som projektplanerare och lärare i ett projekt vid namn ReadDrama. I relation till detta arbete skriver Junttila sin doktorsavhandling där Junttila undersöker utvärderingen av dramaundervisningen. Junttila har också verkat som lärare i dramapedagogik på Öppna universitetet vid Jyväskylä universitet. Junttila har, utöver arbetet som ämneslärare, en gedigen erfarenhet av att leda barn- och ungdomsteater och att stå på scen som skådespelare.

Maami Snellman 

Maami Snellman är barnboksförfattare, ordkonstlärare, och skådespelare på barnteater. För tillfället arbetar Snellman som ansvarig lärare på ordkonstskolan i Vanda. Snellman har aktivt utvecklat ordkonstpedagogiken för barn under skolåldern. Vid sidan av egna barnböcker har Snellman skrivit ordkonstguider för små barn, elever och för lärare inom småbarnspedagogiken, grundskolan och högstadiet.  

Agneta Möller-Salmela

Agneta Möller-Salmela är specialbiblioteksfunktionär, sagoberättare, och läsambassadör. Möller-Salmela har utvecklat nya metoder, bland annat upplevelserum och sinnliga lässtunder, för att inspirera barn och unga till läsning. Möller-Salmela har länge arbetet med att etablera fruktsamma samarbeten mellan biblioteket, skolorna och hemmen i Hangö-metoden. Arbetet med Hangö-metoden har genererat flera pris åt Möller-Salmela.

Mera om Agneta Möller-Salmelas metoder: Ett rum fyllt med magi, berättelser och drömmar - läsinspiratören Agneta Möller-Salmela berättar om sina metoder