Yhteistyöllä lukuintoa 12.10.

01.09.2021

Kirjaston, varhaiskasvatuksen ja koulun välinen yhteistyö - malleja ja mahdollisuuksia

Lukuliikettä kuntiin! -hanke järjestää tiistaina 12.10. klo 14.00 alkaen kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin. Webinaari järjestetään Teamsin välityksellä ja tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki etukäteen. Tilaisuus on kaksikielinen. 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Haluamme tarjota webinaarin osallistujille näkemyksiä, kokemuksia, ideoita ja omaan työhön sovellettavia toimintamalleja, joilla eri toimijoiden välistä yhteistyötä voidaan lisätä ja rikastuttaa kuntatasolla ja kuntien välisissä verkostoissa.

Tervetuloa mukaan!

Webinaarin ohjelma

14.00-14.05 Alkusanat

Lukuliikettä kuntiin! -hankkeen lukukoordinaattori Nina Wackström

14.05-14.35 Porvoon ruotsin- ja suomenkielisten koulujen toimintamallit opettajien yhteistyössä

Äidinkielen koordinaattorit Daniela Kullberg ja Linda Sahamies sekä Lukuliikettä kuntiin! - lukuagentti, äidinkielen kehittämisryhmän pj. Sanna Paljakka

14.35-15.05 Kirjasto-koulu sekä kirjasto-varhaiskasvatus ja -esiopetus yhteistyömallit

Emilia Koski, koordinaattori, Seinäjoen kaupunginkirjasto

15.05-15.45 Lukumetka ja Kirjastoreitti - yhteistyötä Oulussa

Mervi Vaara, Oulun kaupunginkirjaston palvelupäällikkö, lukemisen edistäminen

15.45-15.50 Tauko

15.50-16.30 Porvoon Kirjastopolku

Catharina Latvala, Porvoon kaupunginkirjaston palveluesimies Webinaarissa mukana

Olen Mervi Vaara ja työskentelen lukemisen edistämisen palvelupäällikkönä Oulun kaupunginkirjastossa. Toimenkuvaani kuuluu kehittää kirjaston "lukemiseen" liittyviä palveluja asiakkaille yhdessä tiimini kanssa. Hiljattain päättyneessä Meidän perhe lukee - yhdessä tarinan äärellä -hankkeessa tiivistimme yhteistyötä kirjaston, neuvolan ja varhaiskasvatuksen välillä. Parhaillaan vedän hanketta, jossa kehitetään kirjaston palveluja niille nuorille aikuisille, jotka eivät vielä koe kirjastoa omakseen. 

Lukumetka ja Kirjastoreitti - yhteistyötä Oulussa

Oulun kaupunginkirjasto haluaa tavoittaa jokaisen oululaisen ja tekee aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Esityksessäni avaan kirjaston yhteistyötä neuvolan, varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa. Kurkistetaan erilaisiin yhteistyömuotoihin - myös kulissien taakse.


Emilia Koski, koordinaattori, Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalveluiden erityistehtävän vetämissä työryhmissä ovat valmistuneet yhteistyömallit kirjaston ja peruskoulun sekä kirjaston, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen yhteistyön avuksi. Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä ja millaista sen olisi syytä olla? Mitä yhteistyömallit sisältävät ja kuinka niitä voidaan hyödyntää? Näistä lisää Emilia Kosken puheenvuorossa. 


Porvoon Kirjastopolku

Catharina Latvala, Porvoon kaupunginkirjaston palveluesimies, kertoo Porvoon Kirjastopolusta, jonka avulla yhteistyö varhaiskasvatuksen ja peruskoulun kanssa on monipuolista, suunniteltua ja toimivaa. 
Porvoon ruotsin- ja suomenkielisten koulujen toimintamallit opettajien yhteistyössä 

Äidinkielen koordinaattorit Linda Sahamies ja Daniela Kullberg esittelevät ruotsinkielisten peruskoulujen kielivahvisteisen työn suunnitelmaa ja toteutusta.

Lukuliikettä kuntiin! -hankkeen lukuagentti, Porvoon suomenkielisen äidinkielen kehittämisryhmän puheenjohtaja Sanna Paljakka kertoo opettajien yhteistyöverkoston, Lukulähettiläiden, toiminnasta ja eri toimijoiden välisestä yhteistyöstä.