Väck läshungern! Läsfrämjande webbinarium 1.12

27.10.2021

Läsrörelsen i kommunerna bjuder på ett inspirerande webbinarium med läsambassadörerna Henrika Andersson och Amanda Audas-Kass.

Väck läshungern! Läsfrämjande inspiration för dig som jobbar i grundskolan 

1.12.2021 kl. 15.30-17

Webbinariet är kostnadsfritt för deltagarna och öppet för alla.

Läsfrämjande fortbildning för lärare klass- och ämneslärare i grundskolan: inspiration, verktyg och boktips.

Anmälningar tas emot  

Välkommen med!

I dag vet alla att läsning hör till de viktigaste färdigheterna och bästa verktygen du kan ge din elev. Det är inte bara språket och ordförrådet som utvecklas då vi djupläser, utan även vår koncentrationsförmåga och våra möjligheter att tänka kreativt växer ju mer vi läser. Vilket i sin tur leder till skolframgång i alla ämnen.

Rekommendationen är att barn och unga skall läsa varje dag, därför är det särskilt viktigt för din elev att hitta en bok som väcker hens intresse och nyfikenhet. Men hur kan du hjälpa eleverna att hitta passande böcker? Och hur jobbar man med skönlitteratur i andra ämnen än modersmål? 

Läsambassadörerna Henrika Andersson och Amanda Audas-Kass

Vi arbetar med att stödja läsandet i Svenskfinland med fokus på barn och unga i åldrarna 0-6 år samt 11-15 år. Vi fortbildar lärare och småbarnspedagoger, vi besöker föräldramöten och gör skolbesök. Vi deltar också i läskampanjer och ordnar läsfrämjande evenemang.