Spelveckan 8-14.11

06.10.2021

Läsrörelsen i kommunerna! deltar i Spelveckan 2021.

Spelveckan är en temavecka kring spelfostran, som ursprungligen ordnats på initiativ av biblioteken. Syftet är att lyfta fram positiv spelkultur. Spelveckan koordineras av Nationella audiovisuella institutet och ordnas under International Games Week.

Under Spelveckan ordnas olika spelrelaterade evenemang på olika håll i landet, och på nätet. Man kan spela till exempel brädspel, rollspel, data- och konsolspel, eller delta i föreläsningar och verkstäder som behandlar spelkultur. På Spelveckans webbplats kan man bekanta sig med evenemang som ordnas.

Gå in på Spelveckans nätsidor här 


Läsrörelsen i kommunernas spelevenemang:

Läsinspiration via Escape games  

Läsrörelsen i kommunerna! ordnar en virtuell utbildning i samarbete med Suomen Kirjainstituutti: Läsinspiration via Escape Games, onsdag 17.11.2021 klo 15.00-16.45.

I berättelsernas och spelens värld 

Läsrörelsen i kommunerna bjuder på ett webbinarium som är öppet för alla, 9.11.21 kl. 14.30-16.00. I inläggen ges intressanta inblickar på samband mellan spelifiering och läsinspiration. 


Delta i Spelveckan som evenemangsbesökare, eller ordna ett eget spelevent!

Hur tänker ni delta? Dela med er av era spelidéer, påhitt och planer i nätverket. Skicka info, bilder eller videoklipp om ert event till nätverkets läskoordinator, så delar vi infon nina.wackstrom@porvoo.fi. Det går också bra att fylla i och skicka in blanketten: