Lukujuttuja -tapahtumaviikko 2022

23.09.2022

Lukujuttuja -tapahtumaviikkoa vietetään 

Kuntien lukevat yhteisöt -verkostossa 

21.-25.11.2022

Tervetuloa mukaan!

Viikon aikana on tarjolla virtuaalista lukemaan innostavaa puuhaa eri-ikäisille. 

Luvassa on kirjailijavierailuita ja muuta mielenkiintoista puuhaa. Nappaa ohjelmasta ryhmällesi sopivat tilaisuudet ja lähde mukaan Lukujuttuja - tapahtumaviikon matkaan!

Huomioithan, että osaan tapahtumista on ilmoittauduttava etukäteen ja joihinkin voimme ottaa vain rajoitetun määrän osallistujia mukaan.

Kokoamme tänne koko tapahtumaviikon ohjelmatarjonnan ilmoittautumislinkkeineen.

Tapahtumat on tarkoitettu ensisijaisesti Kuntien lukevat yhteisöt -verkoston kuntien eskari- ja kouluryhmille. 

Lukujuttuja -tapahtumaviikon ohjelma

Kirjailijavierailut etänä

- Kuhunkin vierailuun mahtuu mukaan 15 ryhmää, joista yhdellä on etukäteen sovittu kuva-ääniyhteys kirjailijaan, muilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun chatin kautta

- Kirjailijaan ja hänen tuotantoonsa kannattaa tutustua etukäteen ja laatia vaikka muutamia kysymyksiä valmiiksi

- Ilmoittautuminen kirjailijavierailuihin on avoinna 24.10. klo 8.00 - 28.10. klo 12.00. 

Ilmoita ryhmäsi kirjailijavierailuun tästä


Torstai 24.11. klo 9.00-9.45

Tapani Bagge 4.-6. luokkalaisille

Kirjoitan lapsille, nuorille ja aikuisille: jännitystä, huumoria ja historiaa. Olen julkaissut yli 120 kirjaa ja tehnyt vuosien varrella satoja koulu- ja kirjastovierailuja. Vierailuilla kerron, miten minusta tuli kirjailija, mitä kirjailijan työ vaatii ja miten kirjat syntyvät. Kerron myös tositarinoista kirjojen takana. 


Torstai 24.11. klo 10.00-10.45

Siri Kolu 1.-3. luokkalaisille

Lukeminen on sisäänhengittämistä, kirjoittaminen uloshengittämistä, sanoo lasten- ja nuortenkirjailija Siri Kolu.

Vierailut lähtevät aina kohderyhmästä. Alakouluvierailun ytimessä on tarina, innostaminen lukemaan ja sen vakuuttaminen, että jokaisella on oma tarina, yksilöllinen tarinasormenjälki. 

Vinkkailen paljon kirjoja ja houkutan lukemisen pariin. Alakoululla hauskutan, konkretisoin, kerron konkreettisia tosielämän juttuja kirjoittamisesta arkena ja ammattina.


Torstai 24.11. klo 12.00-12.45

Jyri Paretskoi 5.-9. luokkalaisille

Suurin osa tuotannostani on nuortenkirjoja. Kierrän paljon kouluvierailuilla ja luennoimassa ympäri Suomen lukemisen tärkeydestä. Kouluvierailuilla innostan nuoria lukemisen pariin huumorin ja vuorovaikutuksellisuuden keinoin. Viesti, jonka nuorille haluan välittää: Paitsi että lukemisesta on paljon hyötyä, se voi olla myös hauskaa - kirjallisuuden ei tarvitse olla tylsää.

Vierailuilla kerron työstäni kirjailijana, esittelen hieman omaa tuotantoani ja herätän kuulijoissani pakottavan tarpeen tarttua kirjaan. Erityisen mielelläni houkuttelen ja innostan kirjojen ja lukemisen pariin juuri niitä, jotka eivät yleensä välttämättä kovin paljon lue.


Kirjailijoiden esittelytekstit ja kuvat Lukukeskuksen kirjailijatiedoista.